Seni(ko)or

De naam van het Seni(ko)or is heel snel ontstaan.
Het is een KOOR voor de SENIOR – (KO) ertussen en het wordt een Seni(ko)or.

Vrouwen en mannen boven de 60 jaar worden vaak niet meer toegelaten bij een Pop- of Musicalkoor, omdat de maximum leeftijdsgrens (om in te stappen) meestal rond de 50 jaar ligt.
Als jeugdige oudere blijft er dan niets anders over dan een bejaardenkoor te zoeken, terwijl je je nog verre van bejaard voelt en ook nog lang niet toe bent aan het repertoire dat hierbij hoort.
Daarom is in februari 2010 het “Seni(ko)or” gestart, een koor dat swingt en ouderen jong houdt.
Een koor waar het gaat om PLEZIER!

Men hoeft geen auditie te doen en niet van bladmuziek te kunnen zingen.
Het Seni(ko)or hanteert een eigen eenvoudige zangmethode die voor iedereen begrijpelijk is.
Ook is zangervaring niet nodig.
Niets hoeft u/je dus tegen te houden om bij het Seni(ko)or te komen zingen.

Repertoire:
We zingen bekende nummers van toen en nu in de Nederlandse en Engelse taal.
Liedjes als “het karretje op de zandweg” passen beslist niet in het repertoire.
Seni(ko)or-leden houden van swingende nummers en mijden oubolligheid.
Er wordt merendeels 3-stemmig gezongen.

Kleding:
Het Seni(ko)or treedt op in zwarte kleding gecombineerd met de kleur turkoois.
Deze kleur kan toegevoegd worden als een kledingstuk, maar ook als sjaal, das, sieraad etc.
Ook de zangmappen zijn turkoois en zwart.
De kleur turkoois maakt dat het koor een vrolijke jeugdige uitstraling heeft.

Ik kan niet zingen:
Helaas hoor je regelmatig mensen zeggen: “ik kan niet zingen”. Dat moeten we tegenspreken. Iedereen kan zingen, alleen zingt de één mooier dan de ander. Het gaat erom of je plezier in het zingen hebt.
Wanneer dat zo is, zul je versteld staan van dat wat je nog met je stem kunt bereiken.
Laat je dus nooit tegenhouden, omdat ooit iemand tegen je gezegd heeft dat je niet kunt zingen.
Dat komt helaas te vaak voor. Ouders, leerkrachten etc. hebben geen idee wat een uitspraak als: “als je voor mij zingt, hoeft het niet”, of “houd jij maar je mond, jij kan niet zingen” kan aanrichten.
Of nog erger: “ga jij maar even de klas uit, want het is niet aan te horen”.
Hierdoor is soms het plezier in het zingen voor het leven ontnomen. Daar wil het Seni(ko)or verandering in brengen. Iedereen is welkom!
Bij het Seni(ko)or kunnen senioren zingen en swingen op hits van toen en nu.
Het Seni(ko)or is een koor dat zeer actief is.
Zo heeft het koor al meegewerkt aan een Senioren Karaoke wedstrijd, opgetreden tijdens het Sloterplasfestival in Amsterdam, auditie gedaan voor het programma Korenslag, opgetreden in de “Niet meer zo piep show” in de Meervaart, opgetreden tijdens Cultuur Lokaal, meegewerkt aan de grote Finaleshow van Cultuur Lokaal.
Een aantal koorleden hebben meegewerkt aan het tv programma “de Golden Oldies”.
Ook aan het tv programma “Waarheen, waarvoor” met Gerard Joling en Gordon.

Doel van het Seni(ko)or:
Ouderen zijn vaak eenzaam en kunnen daardoor in een isolement raken.
Wanneer ze eenmaal een keer bij het Seni(ko)or op bezoek zijn geweest, verandert dit.
Naast het plezier in het zingen, is het sociale aspect in dit koor heel belangrijk.
De vrijdagmiddag is voor iedereen een middag om naar toe te leven en zoals de leden zelf zeggen: “het hoogtepunt van de week”. In de pauze wordt er heel wat af gepraat en lief en leed gedeeld.
Na de repetitie wordt er met een groep een gezellige nazit gehouden.

Voor wie?
Bij het Seni(ko)or staat de deur voor ouderen wagenwijd open.
Het maakt niet uit als je niet meer kunt staan of een gehoorprobleem hebt. Overal wordt rekening mee gehouden en alles is mogelijk. De koorleden mogen dan wel “oud” zijn, zeventigers, tachtigers (en een enkele zestiger), ze zijn heel gedreven, hebben zeker nog potentie en willen niets liever dan veel optreden. Het repertoire van het koor is vrolijk en houdt hen jong.

Waar?
Het Seni(ko)or repeteert iedere vrijdagmiddag o.lv Rian van Randwijk van 14.00 tot 16.15 uur in het CKC aan de Leidsewallen 80 te Zoetermeer.
Daarnaast hebben de koorleden ook een map met teksten die ze gebruiken tijdens een optreden.
Kosten: € 15,00
Wij werken met de Zoetermeerpas